in

Abazović ipak spreman da povuče Zakon o slobodi veroispovesti?

“Abazović je jasno saopštio da je spreman da glasa za suspenzuju, tj. povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti”, rekao je za Pobjedu Knežević, koji nije želeo da komentariše moguće posledice takvog stava predsednika Ure.

On je poručio i da je zadovoljan sastankom i detaljima razgovora sa Abazovićem koji je održan u ponedeljak uveče.

Abazović je juče na Tviteru napisao da će zakon biti promenjen, a ne povučen, jer je to proceduralno najkraći put.

“Oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti smo se dogovorili s crkvom i to nam je najvažnije. U potpunosti podržavam Zdravka Krivokapića i među nama nema konflikata. Cijela priča sa zakonom je gotova. Zakon će biti promijenjen, a ne povučen, jer je to proceduralno najkraći put”, napisao je Abazović.

I Pobjeda podseća da je Abazović demantovao izjave lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića i Andrije Mandića da je spreman da razgovara o povlačenju, odnosno suspenziji Zakona o slobodi veroispovesti.

Abazović je rekao da bi trebalo izbaciti sporne članove zakona.

“Ljudi koji treba da se dogovore oko Zakona o slobodi veroispovesti su se već sve dogovorili. To će biti rešeno za pet minuta. Zakon nećemo povlačiti jer to nije praktično i to je jedini razlog. Biće izbačeni svi sporni članovi, što je u interesu svih, pa i crkve”, kazao je Abazović za portal Nova.rs.

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić podržao je zahtev Demokratskog fronta za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti.

“Zakon (o slobodi veroispovesti) treba da nestane iz pravnog prometa i treba da dobijemo zakon koji je jednak za sve i koji treba da bude rezultat dogovora, odnosno društvenog konsenzusa jer jedino na taj način možemo napred”, kazao je Bečić za Televiziju BN iz Bijeljine.