in

Abazović razgovarao sa Mandićem i Kneževićem, nada se skorom formiranju nove vlade

Izvor podgoričkog lista navodi da su oni pokušali da premoste različita viđenja kako treba da izgleda prva vlada koju ne sastavlja mandatar iz Demokratske partije socijalista.

Abazović je, prema izvoru “Vijesti”, ostao na svojim pozicijama čvrste podrške mandataru Zdravku Krivokapiću i ideji da nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”, u kojoj je i DF, formira vladu po principima koji do sada figurirali u javnosti, vodeći računa o interesima Crne Gore.

Istovremeno, funkcioneri DF su izrazili velike sumnje u sposobnosti Krivokapića i njegovog tima da formiraju spisak ministara nove vlade, ””kao i želju da oni kadriraju””, dodaju ””Vijesti””.

Narednih dana će se nastaviti pregovori, a funkcioneri DF će razgovarati i sa Demokratama.

Abazović se nada skorom formiranju nove vlade

Abazović je poručio a Crna Gora nema više vremena za gubljenje i da se nada skorom formiranju vlade u korist građana.

On je na svom Tviter nalogu napisao da je dobro što je predsednik Crne Gore Milo Đukanović danas pozvao nosioce lista koje su pobedile na parlamentarnim izborima na konsultacije o mandataru za sastav nove vlade.

“Crna Gora je u teškoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi, i nemamo vremena za gubljenje. Nadam se skorom formiranju vlade u korist građana”, naveo je Abazović.