in

AKTUELNO: Od koronavirusa 59 novoobolelih, jedna osoba preminula

Prema poslednjim podacima objavljenim na zvaničnom sajtu

covid19.rs
, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba. Ukupno je registrovano 33.901 slučajeva kovida-19. Na korona virus testirano je ukupno 1.154.457 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Hospitalizovano je 284 obolelih, a na respiratorima je, prema podacima Ministarstva zdravlja, trenutno 21 pacijent. Ukupan broj preminulih je 754.

U domovima za stare i ustanovama soc. zaštite 47 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19 kod 36 korisnika i 11 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, ukupno je izlečeno 1.044 korisnika ustanova socijalne zaštite, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 421.

Prisustvo kovida-19 potvrđeno je u Gerontološkom centru Novi Sad – RJ Liman i Novo naselje, Ustanovi za decu i mlade ”Sremčica”, Beograd, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu i Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Terza Eta”, Priboj.

08.51 – U kovid bolnici u Vranju 17 pacijenata

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu je nestabilna kažu epidemiolozi, jer se povećava broj novoobolelih od koronavirusa. U kovid ambulanti dnevno se pregleda po osamdesetak pacijenata, a od toga je trećina prvih pregleda, povećava se i broj hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnicama. Štab za vanredne situacije apeluje na građane da poštuju sve preventivne mere zaštite od koronavirusa.

08.47 – Novopazarcima podeljene brošure “Sedi kući, savij se”

Epidemiološka situacija je nestabilna, na bolničkom lečenju su dva pacijenta inficirana kovidom 19. U kovid ambulanti od 50 pregleda, 26 je prvih a 24 su kontrolna.