in

Bela kuća objavila fotografije Trampa kako radi u bolnici

CNN
prenosi da je Trampov lekar Šon Konli izjavio da je predsednik postigao značajan napredak.

Predsednikov lekar: Tramp se postepeno oporavlja

Predsednik SAD Donald Tramp nema temperaturu i oporavlja se nakon što je hospitalizovan sa simptomima kovida-19, ali je i dalje izložen opasnosti, izjavio je Šon Konli, lekar američkog predsednika.

“Veći deo popodneva (u subotu) predsednik je obavljao svoje redovne poslove i kretao se po svom apartmanu bez poteškoća”, izjavio dr Konli, prenosi Rojters.

Deset bliskih Trampovih saradnika ima koronu

Deset bliskih saradnika američkog predsednika Donalda Trumpa pozitivno je na korona virus, javlja Bi-Bi-Si. Među njima su šef kampanje Bil Stepijen i savetnik Kris Kristi.

Sedmoro zaraženih bilo je na predstavljanju Trampovog izbora za Vrhovni sud u Ružičastom vrtu u Beloj kući.

Među zaraženim bliskim ljudima predsedniku Trampu su njegova supruga Melanija, pomoćnica Houp Hiks, Kelien Konvej, Rona Mekdanijel, Kris Kiristi, Bil Stepijen, Majk Li, Tom Tilis i Džon Dženkins.

Guverener Kristi, inače Trampov savetnik, rekao je medijima juče, pre nego što je saznao da je pozitivan na korona virus, da niko nije nosio masku prilikom priprema za TV debatu u utorak sa predsednikovim rivalom, demokratom Bajdenom.

“Niko nije nosio masku u sobi u kojoj smo predsednika pripremali za debatu. A to je bila grupa od pet ili šest ljudi”, rekao je savetnik.

Među njima je bila i Trampova pomoćnica Houp Hiks, za koju se veruje da je prva imala simptome infekcije, a za njom i Stepijen, navodi Bi-Bi-Si.

Kontroverze oko Trampovog zdravstvenog stanja

Iako se američki predsednik Donald Tramp obratio Amerikancima video porukom iz svoje bolničke sobe u vojnoj bolnici Valter Rid, niz kontradiktornih informacija prethodnih dana o njegovom realnom zdravstvenom stanju uneo je konfuziju u javnu sferu.

Obrativši se javnosti iz svoje bolničke sobe, nekonvencionalno odeven u majcu i jaknu, Tramp je izjavio da se oseća “znatno bolje”.

Iako je tim predsedničkih lekara juče saopštio da se predsednik oseća bolje i da već govori o povratku u Belu kuću, ssef osoblja predsedničke administracije Mark Medouz u neformalnom razgovoru sa novinarima je rekao da situacija “nije baš zadovoljavajuća”.
“U poslednja 24 sata predsednikove vitalne funkcije su za brigu i narednih 48 sati će biti presudni za njegov oporavak. Još nije na putu ozdravljenja”, izjavio je Medouz.

Ova izjava šefa osoblja Bele kuće data je pod uslovom da se ne saopštava izvor iz kojeg stiže, a samo nekoliko sati kasnije Medouz je na konferenciji za štampu dao potpuno drugačiju izjavu u kojoj navodi da je Tramp veoma dobro i da su doktori veoma zadovojni njegovim vitalnim funkcijama, preneo je Rojters.

Jedan savetnik američkog predsednika rekao je pod uslovom da se ne navodi njegovo ime da je predsednik bio ljut zbog Medouzovih prvih komentara, iako su mediji potvrdili da je američkom predsedniku administriran kiseonik pre odlaska u bolnicu Valter Rid, jer je imao poteškoća sa disanjem.

Svi izvori iz Bele kuće odbili su da spekulišu za koliko bi dana predsednik SAD mogao da izadje iz bolnice, a doktor Konli je izjavio da “predsednik još nije stao na zelenu granu”, ali da je primio prve dve od pet prepisanih doza Remdezivira, kao i terapiju Regeneronom, jednim eksperimentalnim lekom, cinkom, vitaminom D, melatoninom i aspirinom. Zbog svojih godina i gojaznosti, predsednik SAD Donald Tramp je izložen većem riziku od najtežih simptoma kovida-19.

Trampove pristalice okupile se ispred bolnice

tramp, pristalice

Pristalice američkog predsednika Donalda Trampa okupile su se u subotu ispred vojne bolnice Valter Rid u Merilendu, nedaleko od Vašingtona da bi mu porukama i cvećem poželeli brz i uspešan oporavak od korona virusa.
Međutim, kako javlja BBC, ispred bolnice su se okupili i Trampovi protivnici.
Pristalice predsednika Trampa okupile su se juče i u Kaliforniji i na Floridi, kako bi mi dale podršku.

Stepijen: Kreće Operacija MAGA dok se Tramp oporavlja

Dok se Donald Tramp bori protiv korona virusa, predsednička kampanja i dalje ide “punom parom”, a otvoriće je “Operacija MAGA”, koja podrazumeva prisustvo potpredsednika Majka Pensa i članova Trampove porodice na događajima u ključnim akcijama širom zemlje, saznaje kanal Foks njuz.

Jedan zvaničnik je Foks njuzu rekao da se okupio tim koji je predstavio “Operaciju MAGA”, podeljeni su zadaci koji će sve uključiti u tu novu inicijativu predviđenu za poslednjih 30 dana kampanje.

Planirano je da šef Trampove kampanje Bil Stepijen bude domaćin još dva konferencijska poziva – jednog sa celokupnim osobljem kampanje, a drugog sa liderima lokalnih vlasti iz cele zemlje.

Zvaničnik je rekao Foks njuzu da se očekuje da će potpredsednik učestvovati u jednom od tih video sastanaka.

“Operacija MAGA će pokrenuti čitav MAGA svemir kako bi kampanju predsednika Trampa održala u punoj brzini dok se naš vrhovni komandant ne vrati na poziciju”, rekao je Stepijen.

“Potpredsednik Pens, porodica predsednika Trampa, naši koalicioni partneri i naše pristalice će u punoj snazi na terenu pokazati kakav entuzijazam stoji iza predsedničke kampanje i pokazati da radimo naporno kao što smo uvek radili,” naglasio je Stepijen.

“Operacija MAGA krenuće s virtuelnim događajima koji uključuju ključne Trampove “zamenike”, a jedan od događaja biće debata između Pensa i Bajdenovog kandidata za funkciju senatora Kamale Haris, koja će biti održana u sredu, 7. oktobra, u Solt Lejk Sitiju u Juti.