in

Čanak: Vučić opasan protivnik – napravio inkluzivnu vladu

Čanak je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da će u novoj Vladi Srbije, čiji je sastav juče najavljen, biti svega i svačega, kao i da je ona zaštićena od napada sa više strana i biće napadana sa više strana.

Čanak je istakao i da bi on, da je bio u situaciji da sastavlja vladu, Gordanu Čomić predložio za isto ministarstvo za koje ju je predložio Aleksandar Vučić i da je ona idealna osoba za to, bez obzira kakva je vlada.

Lider LSV istakao je da Čomićevu poznaje dugo, od gimnazijskih dana i da je siguran da će ona sigurno uraditi pomak kada su u pitanju poglavlja 23 i 24, a koja su ključna u priključenju Srbije Evropskih uniji.

“Slučajno imam informaciju da je ona na razgovore o tome da uopšte učestvuje u vladi došla sa napisanim radom šta će sve ona da uradi i rekla ili ću da dobijem mogućnost da ovo uradim ili nemojte na mene računati,” rekao je Čanak.

Lider LSV se osvrnuo i na izbor Ivice Dačića za predsedika Skupštine Srbije istakavši da je to “druga ili treća funkcija u državi, to je značajno mesto ako znaš šta ćeš s njim”

Ivica Dačić je dugo bio u izvršnoj vlasti, videćemo kako će se snaći u izvršnoj vlasti, kazao je Čanak i naglasio da je parlament mesto za dijalog i da ne vidi razlog da se dijalog obavlja bilo gde drugde.

Prema njegovim rečima, parlament u Srbiji se često ismeva da bi se umanjila uloga parlamentarizma i da bi parlament postao privezak izvršne vlasti, što je uvod u diktaturu.

Lider LSV je negodovao što je Aleksandar Vulin predložen za ministra policije, nakon što je bio ministar odbrane i rekao da “ministarstva sile ne služe tome da neko leči komplekse jer nije išao u vojsku”.

Dodao je da novi ministar policije kao prvi posao mora da ima rešavanje problema neadekvatne prijave za dodelu jeftinih stanova snagama bezbednosti, jer, kako je rekao, ako policija ne veruje u pravdu u svojoj državi, onda ta država nema budućnosti.