in

Desetkovani Majami se ne predaje, sjajni Batler srušio Lejkerse (VIDEO)

“Vrelina” je utopila “jezeraše” u trećem meču i učinila NBA finale izuzetno neizvesnim.

Lejkersi su u meč ušli kao da će se Majami sam pobediti, što je Majami, koji je predvodio fenomenalni Džimi Batler, znao da kazni.

Ponovo je Majami igrao bez Adebaja i Dragića, ali su istupili i preuzeli njihove minute igrači poput Olinika, Lenarda, Nana, Hila i uz maestralnog Batlera, kao i donekle raspoložene Hiroa i Robinsona, uspeli da savladaju favorizovanog rivala.

Džimi Batler meč je završio sa tripl-dabl učinkom od 40 poena, 11 skokova i 13 asistencija i sve to uz šut iz igre od 70 odsto.

Keli Olinik i Tajler Hiro dodali su po 17 poena, 13 je imao Robinson, a 12 krauder.

Lejkerse je predvodio Džejms sa 25 poena, 10 skokova, osam asistencija i čak osam izgubljenih lopti, od čega su tri u vema bitnim momentima meča.

Izuzetno skroman meč imao je Entoni Dejvis, koji je postigao 15 poena i imao pet skokova. Dejvis je dugo bio bez šuta, a potom napravio relativno brzo četiri faula.

youtube.com/CCBN

Istaknute partije u redovima Lejkersa imali su Kuzma i Moris, koji su postigli po 19 poena.

Majami je većim delom utakmice kontrolisao tempo i rezultat. Na momente je četa Erika Spolstre vodila i sa 14 i 16 poena, ali su Lejkersi uspeli da smanje deficit i povedu u poslednjoj četvrtini.

Usledile su bravure Batlera, koji je napadao i poentirao preko svakog igrača Lejkersa koji se ne preziva Džejms ili Dejvis.

Iako su imali loše šutersko veče do poslednje četvrtine, Batleru su se pridružili Hiro i Robinson i u poslednjim momentima pogodili bitne šuteve i stavili tačku na meč.

Lejkersi vode sa 2-1 u seriji, ali je utisak da se momentum finala pomera u korist Majamija.

Ostaje da se vidi da li će “vrelina” moći da računa na usluge Dragića i Adebaja u četvrtom meču, koji je na programu u noći između utorka i srede od 03.00 časova po našem vremenu.