in

NALED 23. februara predstavlja 13. Sivu knjigu

Na godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji biće predstavljeno 100 preporuka za bolje uslove poslovanja.

Govoriće premijerka Ana Brnabić, potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, najavio je NALED.

Tom prilikom NALED će, u hotelu Hajat, zajedno sa liderima vlade i međunarodne zajednice razmotriti reformske prioritete i mere za podršku privredi u uslovima pandemije.

NALED će posebno istaći pojedince i timove iz državnih institucija koji su u saradnji s NALED-om uprkos izazovima u prethodnoj godini dali zapažen doprinos prevazilaženju krize, kroz razvoj efikasnih javnih usluga za građane i privredu.

“Siva knjiga” sadrži 100 najznačajnijih preporuka privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za otklanjanje administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji i predstavlja jedan od ključnih dokumenata kojim se rukovode državne institucije u planiranju i sprovođenju regulatornih reformi.