in

Ombudsman: Joksimović da poštuje plan

BEOGRAD –

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pozvao je danas Đorđa Joksimovića, čija deca su pet godina u hraniteljskim porodicama, da istraje u sprovođenju Plana usluga i mera za porodicu i dete koji je prvi put potpisao sa Centrom za socijalni rad, jer će to omogućiti da unapredi roditeljske sposobnosti i vrati decu pod starateljstvo.

On je u saopštenju pozvao Joksimovića da u potpunosti sarađuje sa organom starateljstva u Kragujevcu zarad najboljih interesa dece.

“Odluku o delimičnom lišenju roditeljskog prava doneo je Osnovni sud u Kragujevcu, a potvrdile su je još dve više sudske instance. Stoga, gospodin Joksimović pravo na roditeljsko staranje može da povrati jedino u postupku pred Osnovnim sudom u Kragujevcu koji je u toku, a na osnovu procene stručnjaka da je došlo do unapređenja roditeljskih sposobnosti”, rekao je Pašalić.

Zaštitnik je od Centra za socijalni rad u Kragujevcu zatražio da nastavi da pruža stručnu pomoć Joksimoviću u podizanju roditeljskih kompetencija u cilju vraćanja dece u primarnu porodicu.