in

Ovu su stvarno LOŠE VESTI!

Vojna bolnica u Nišu inače je bila prethodno u kovid sistemu od početka decembra do početka februara, Foto: Printscreen

Vojna bolnica Niš od danas je ponovo ušla u kovid sistem i sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta, a odmah pri ulasku u kovid sistem u Vojnu bolnicu Niš prebačeno je prva tri pacijenta iz Kliničkog centra.

Želim da se zahvalim našim vojnim lekarima i medicinskom osoblju koji su uspeli da u najkraćem mogućem roku pripreme sve za prijem kovid pacijenata. Uveren sam da će kao i uvek dati sve od sebe da oboleli dobiju kvalitetnu lekarsku negu i da se što pre oporave i vrate svojim kućama“, rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

S obzirom da su kapaciteti u bolnicama na jugu Srbije gotovo na izdisaju, niški Кrizni štab uputio je molbu Ministarstvu odbrane za vraćanje Vojne bolnice Niš u kovid sistem.

U Nišu je na današnji dan registrovano 285 novozaraženih, a zbog teške epidemiološke situacija u ovom gradu pripadnici vojnog zdravstva ponovo će priteći u pomoć kolegama iz civilnog zdravstva.

Vojna bolnica u Nišu inače je bila prethodno u kovid sistemu od početka decembra do početka februara i u tom periodu kroz nju je prošlo oko 150 pacijenata.

Bonus video:

05:22

BRZE VESTI 29.03.2021. 10:55

BRZE VESTI 29.03.2021. 10:55

(Espreso/Objektiv)