in

Vekić poziva građane da misle na svoje zdravlje!

Medicinski radnik, Foto: Printscreen/maggierawlins/Instagram

U prethodna 24 sata, na nivou cele zemlje, hospitalizovano je 808 pacijenata, a svega 640 je otpušteno, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić, ističući da je situacija izuzetno ozbiljna i teška, a da su medicinski radnici iscrpljeni i umorni.

Vekić je novinarima ispred kovid bolnice u Batajnici kazao da je situacija teška u svim kliničkim centrima i kovid bolnicama u zemlji, a da je do jučerašnjeg dana 7.800 ljudi hospitalizovano u kovid bolnicama.

Ističe da je svakog dana broj prijema na bolničko lečenje veći za 150 do 180 od broja otpuštenih.

Apelovao je na sve građane da se vakcinišu i poručio im da se i nakon vakcinacije, a i pre toga, pridržavaju svih propisanih mera, nose maske i ne odlaze na različite skupove zatvorenog tipa.

“Država je obezbedila vakcine, možete da ih birate, vakcinišite se i vodite računa o svom zdravlju i zdravlju vaših najmilijih, jer time vodite računa o zdravlju kompletne nacije”, poručio je Vekić.

Ističe da je od 25. decembra prošle godine dato 2,5 miliona vakcina, a da po podacima od jutros revakcinisano 1.005.909.

“Krećemo sa našim mobilnim timovima i pored ove teške situacije i nedostatkom kadra, pravimo mobilne ekipe koje će pokriti celu teritoriju Srbije i krenuti po mesnim zajednicama, opštinama, gradovima, da motivišu građane sa se vakcinišu, a samim tim i da sprovedemo vakcinaciju i u najudaljenim mestima”, kazao je Vekić.

(Espreso/Tanjug)