in

Đurić: Biber dosledan u stvaranju političke konfuzije

“Oni koji njegovo trolovanje tretiraju kao glas razuma su zapravo svesni ili nesvesni saučesnici u tom poslu”, rekao je Đurić, a saopštio SNS.

On je dodao da je šef države pokazao demokratsku odgovornost odlučivši da ne inicira brzopleto formiranje vlade, već da, u skladu sa izazovima koji su pred nama, Srbija dobije najbolju i najfunkcionalniju vladu.

“I nije mi krivo što Biberu to stvara duševnu bol”, naveo je Đurić.

Kaže da je “Biberov zadatak” da bude “otrovni začin” u svakoj političkoj čorbi u Srbiji, i svaki put, bez obzira šta predsednik i Vlade Srbije učinili, on bi, smatra Đurić, našao razlog da truje i mrzi.

Đurić napominje da je Vučić, u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima i zakonskim rokovima, saopštio ime mandatara nove vlade, pruživši šansu dokazano sposobnoj osobi.

“Koliko god se to ne dopadalo dežurnim mrziteljima Srbije poput Florijana Bibera, to rešenje je dobro za našu zemlju i građane”, rekao je Đurić.

Ocenio je da bi Biber, da je Vučić požurio sa predlaganjem mandatara, zamerao zbog toga što nisu obavljene temeljne konsultacije sa svim relevantnim političkim akterima, pa bi opet, dodaje, u njegovim očima bio autokrata.