in

Đurić: Sraman i kukavički napad na našu mladost na Kosovu i Metohiji

Jedan od napadača je ispalio metak u blizini dece i doveo u opasnost ljudske živote, i prema takvima ne može i ne sme biti milosti, kaže Đurić.

“Bezbednost dece, koje god nacionalnosti ona bila, mora biti stvar opšteg konsenzusa i minimalne saglasanosti, jer kako možemo da radimo na pomirenju i stvaranju stabilnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji dok postoje ljudi koji smatraju da mogu nekažnjeno da deci prete pištoljima”, naveo je Đurić

Ne ulazeći u okolnosti pod kojima se “divljački napad” dogodio, Đurić podseća da su srpska deca ubijana i ranjavana na Kosovu i Metohiji u napadima terorista i da zato incidenti ove vrste mogu imati nesagledive posledice i izazvati nekontrolisane reakcije.

Kako je naveo, postoje snimci napada, zbog čega smatra da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije.

Pucnjava u blizini škole sa srpskom decom

Nepoznati napadač pucao je sinoć iz vatrenog oružja u blizini škole u Donjoj Brnjici kod Prištine, gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca.

Napadač je ispalio jedan metak, ali niko nije povređen.

Kako su za Kosovo onlajn rekli neki od Srba iz ovog sela, do incidenta je došlo kada su dve osobe prišle deci, a jedna od njih je izvadila pištolj.

Deca su počela da beže, a napadač je potrčao za njima i ispalio jedan hitac, naveli su meštani.

Policija je došla na uviđaj nakon 45 minuta, a incident je uznemirio Srbe iz sela koji su se okupili u blizini škole.