in

Autoput Ruma-Šabac do oktobra 2023, do Loznice do oktobra 2024.

Vučić je u razgovoru sa predstavnicima azerbejdžanske kompanije Azvirt zatražio da se ubrzaju radovi, a posebno na trasi autoputa.

Predsednik je dobio obećanje od izvođača da će autoput od Rume do Šapca biti završen do kraja septembra ili pocetka oktobra 2023. godine, a brza saobraćajnica od Šapca do Loznice do kraja oktobra 2024. godine.

“Izvođač je skratio rokove za godinu i tri meseca, što je velika stvar”, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da Azvirt dobro radi i da je zadovoljan kako se odvijaju radovi na izgradnji novog mosta dodajući da je jako važno da se što pre završi taj putni pravac.

“Ovo je veoma važno za građane ovog dela Srbije. Autoputeve gradimo kako bi građani imali od toga korist”, naglasio je Vučić.

Za dve i po godine od Beograda do Šapca za manje od 40 minuta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon razgovora sa izvođačima, da će autoput Ruma Šabac biti završen za dve i po godine i da će se onda od Beograda do Šapca stizati za manje od 40 minuta.

“Srbija će biti umrežna autoputevima i brzim saobraćajnicama i biće potpuno drugačija zemlja. Do kraja 2025. godine Srbija će biti neprepoznatljiva u odnosu na ono od pre neku godinu”, naglasio je Vučić nakon obilaska radova na novom mostu preko Save kod sela Mačvanski Pričinović, koji se gradi u okviru budućeg autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

Predsednik je naglasio da će do kraja 2025. godine Srbija dobiti potpuno “novi krvotok”.

On je istakao da je azerbejdžanska kompanija Azvirt skratila rokove, pošto je trebalo da ceo projekt bude gotov do kraja 2025. godine, tako da će autoput Ruma – Šabac biti gotova do oktobra 2023. godine, a do Loznice do oktobra 2024.

Kazao je da Azvirt ide dosta ispred plana kada je reč o izgradnji velelepnog mosta na Savi koji će biti dug oko 1,5 kilometara.

“To će biti drugi drumski most za Šapčane i od ogromnog je značaja za celu Mačvu, Kolubaru, Srem, Beograd i južnu Bačku”, naveo je Vučić i najavio da bi do 1.septembra trebalo da počne izgradnja i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice.

Kaže da će industrijska zona u Šapcu zbog autoputa i blizine Beogradu i aerodromu “Nikola Tesla” privući veliki broj investitora.

vučić,šabac

Istakao je i da je država već platila izvođaču oko 40 miliona evra i to bez zaduživanja i dodao da će do kraja 2025. biti rešeni problemi sa kanalizacijom u velik om broju opština i gradova, a biti i izgrađena fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, dodao je Vučić.

Kaže da će se radi dalje i na gasifikaciji za fabrike i domaćinstva.

Čitava saobraćajnica od Rume do Loznice biće duga 77 kilometara, i imaće veliki značaj za razvoj privrede ovoj dela Srbije.

Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra , a radove izvodi azerbejdžanska kompanija Azvirt sa domaćim podizvođačima.

Antić je tokom posete gradilištu u februaru ove godine izjavio da će do kraja marta biti završene svi neophodne pripreme kako bi izvođač mogao da bude uveden u trasu budućeg puta od Rume ka Šapcu.

Azvirt je na izlasku iz Hrtkovaca već izgradio kamp za smeštaj radnika koji će raditi na ovoj deonici budućeg autoputa.

Na ovu saobraćajnicu nadovezivaće se autoput od Novog Sada preko Fruške Gore do Rume dug 45,4 klilometra, tako da će najveći grad u Vojvodini imati najbržu drumnsku vezu sa zapdnom Srbijom i Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

Pravac Ruma – Šabac – Loznica od 77 km će zajedno sa Fruškogorskim koridorom biti nova saobraćajnica od ukupno 122,4 km nove saobracajnice.

Novim koridorom od Beograda do Šapca će se stizati za najviše 40 minuta, a do Loznice za sat i 15 minuta.

O problemima građana M.Zvornika i Ljubovije na samitu sa BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će pitanje problema građana Malog Zvornika i Ljubovije u vezi sa rekonstrukcijom mosta koji im je važan za kretanje biti tema velikog samita sa BiH koji će biti zakazan u maju

Na pitanje novinara u Šapcu, posle obilaska radova na izgradnji putne infrastrukture, o rekonstrukciji mosta sa BiH koji bi olakšao kretanje lokalnog stanovništva koji sada zbog toga imaju probleme i ogorčeni su, Vučić je rekao da će i to pitanje pokrenuti na samitu sa BiH i svim etnitetima i kantonima u toj državi.

“Pokušaćemo i taj problem da rešimo. Ne mogu da vam obećam da će da prihvate, ali obećavam da ću to pitanje pokrenuti”, rekao je Vučić.