in

Bitkoin “pregazio” stari i postavio nov rekord od 51.715 $

Najveća svetska kriptovaluta, za kojom se usijala tražnja, zabeležila je na trgovanju oko 4:50 časova ujutro po istočnoameričkom vremenu, cenu od 51.715 dolara, nov najviši nivo ikada, prema podacima Koin Metriksa, prenosi CNBC.

Kasnije je trgovana za 51.024 dolara, ili u porastu za 5,0 posto u odnosu na prethodni dana. Izgleda da se velike investicione banke na Vol Stritu zagrevaju za kupovinu ovog digitalnog novčića.

Iz “JP Morgana” su nedavno poručili da ozbiljno razmatraju ulaganje u ovu klasu imovine, interesovanje za kriptovalutama je pokazao i Goldman Saks, a i “Morgan Stenli” navodno razmišlja o dodavanju bitkoina na svoju listu mogućih uloga.

Kompanije poput PejPala i Masterkarda već su povukle važne poteze podrške ovoj kriptovaluti, dok je “Tesla” saopštio prošle nedelje da je uložio 1,5 milijardi dolara u kupovinu bitkoina i da planira da prihvati ovaj virtuelni novac kao srestvo plaćanja za njegove proizvode.

„Smatramo da se ovde radi o mnogo široj priči i temi nego što je puko ulaganje u bitkoin i predviđanje njegove buduće cene, već o potencijalnom granjanju koje bi kripto, blokčejn i bitkoin mogli da imaju na celu tehnologiju i korporativni svet u narednoj deceniji“, naveo je u današnjom komentaru Dan Iv, generalni direktor kompanije Vedbuš Sekjuritis.

Dodaje da bi “trend transakcija, ulaganja u bitkoin i inicijative vođene blokčejnom moglii naglo da uzlete narednih godinama, jer ova bitkoin manija, po našem mišljenju nije hir, već početak novog doba na frontu digitalnih valuta“.