in

Epidemiološka situacija u Subotici stabilna

Gostujući u emisiji “Dobro jutro, Vojvodino” Puškar je izneo da je tokom vikenda u Kovid ambulanti pregledano petnaest pacijenata, dok su trenutno hospitalizovana svega tri pacijenta, te da su svi u stabilnom zdravstvenom stanju.

“To nam sve pokazuje da se održava stabilna situacija nedelju, dve, tri dana. Svemu tome su doprinele mere koje su preporučene od strane kriznog štaba i kojih se, očigledno, stanovništvo pridržava – nošenje maski, držanje socijalne distance, higijena ruku – sve to dovodi do ovih brojki koje govore o povoljnoj, odnosno stabilnoj epidemiološkoj situaciji”, kazao je Puškar.

Upitan o preporukama povodom povratka studenata u grad, početka nove akademske godine i predstojeće sezone slava, Puškar je naglasio da je potrebno pridržavati se navedenih preporučenih mera.

“Videli smo da početak školske godine i odlazak dece u vrtiće nije u značajnoj meri poremetio i pogoršao epidemiološku situaciju. Naprotiv. Ona je stabilna i svakog dana pratimo brojke koje se iznose na Kriznom štabu. Videćemo šta će doneti jesen”, rekao je on.

Direktor subotičke bolnice podseća da je zdravstveni sistem sposoban da ponese mnogo veći pritisak od trenutnog.

“Nije poenta da testiramo zdravstveni sistem. Suština je u tome da se svi pridržavamo mera i time dovedemo do otežanog ili mnogo težeg širenja virusa u populaciji i samim tim manjeg broja obolelih”, zaključio je Puškar.