in

Film “Vikend sa ćaletom” premijerno 29. oktobra u bioskopima

Ovo je prvi domaći bioskopski film u vreme pandemije, koji nije imao premijernu projekciju ni na festivalima po Srbiji, što na neki način predstavlja pravi povratak u bioskopske sale.

Naslovnu ulogu tumači Nenad Jezdić u tužnoj komediji o ocu i sinu.

Glavni lik Kašika teži da u toku samo jednog vikenda uspostavi prijateljski, ali i očinski odnos sa svojim sinom.

Povodom predstojeće premijere, veoma tražen i angažovan glumac Jezdić izjavio je da je ovaj film jedna od verovatnih istina o odnosu oca i sina, njihovoj ogromnoj vezanosti i ljubavi uprkos razdvojenosti.

“Različitosti karaktera i životnog okruženja tu ljubav čine vrlo kompleksnom, neretko i vrlo duhovitom i komičnom”, istakao je glumac u zvaničnom saopštenju.

“Ovo je moja do sada najluđa i najbolje napisana filmska i televizijska uloga. Iako se ponavlja zona mog glumačkog promišljanja, jak i kriminogen lik, Kašikina emotivna strana ga u isto vreme čini pristupačnim i otvorenim i dala mi je prostor da ga odigram onako kakav jeste, čovek od krvi i mesa, sa dobrim i lošim osobinama”, naveo je Jezdić.

On duboko veruje da u suštini nema loših ljudi u životu, i da su i najkužniji među nama zapravo dobri, samo su putevi do pravog, ljudskog susreta sa njima komplikovani i teški.

“Kašika, na putu svog roditeljskog i ljudskog preobražaja, i Ogi kao dete sa osobinama zrelog čoveka, jednako nose teret drame i emotivnog, iskonskog susreta Oca i Sina, a neki susreti se, nažalost dese prekasno, kada je njihovo trajanje nemoguće u ovom životu i prenose se u večnost”, objasnio je protagonista ove filmske priče.

On veruje da će sva deca i roditelji, a posebno očevi i sinovi pronaći sebe u divnom, istinitom susretu Kašike i Ogija, jer ovo je film o ljubavi i njenoj moći da nas menja onda kada je istinski pustimo u srce.

Osim Jezdića i mladog Vase Vraneša, u ostalim ulogama su – Bane Vidaković kao Bata Konj – najbolji Kašikin drugar, Miodrag Miki Krstović, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Bojković, Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Miljan Davidović, dok je gost na filmu fudbaler Vujadin Savić.

Film “Vikend sa ćaletom” je podržan od strane Filmskog centra Srbije, a u ekipi su i producent Igor Turčinović, direktor fotografije Dalibor Tonković, scenograf Boris Deheljan, kostimograf Jelena Petrović i montažer Petar Jakonić.