in

SANAJM JELICU, ŠTETA ŠTO NE POSTOJI EUTANAZIJA! Ikonopisac optužen za ubistvo izneo JEZIVE završne reči

Vladan Grahovac ubio Jelicu Tatarovski (82), Foto: faceboook.com/Vladan Grahovac

Ikonopisac Vladan Grahovac izneo je danas završne reči pred sudom kao osumnjičeni za svirepo ubistvo Jelice Tatarovski iz Niša.

“Kriv sam grize me savest, krv je na mojim rukama. Sanjam Jelicu Tatarovski koja mi u snu oprašta monstruozno delo koje sam počinio. Šteta što ne postoji eutanazija, jer bi to bila jedina prava kazna za mene”, rekoa je on.

Zamenik Višeg javnog tužioca u Nišu Andrija Ivić zatražio je u završnoj reči da sud Grahovca oglasi krivim i kazni najstrožom kaznom od 40 godina zatvora po zakonu koji je tada važio. Advokat Jelena Arsić, branilac Grahovca, zatražila je da se oslobodi optužbe za koristoljublje i proglasiti neuralučunljivim i izrekne mu meru čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi.

Presuda će biti izrečena 2. aprila u 10 časova.

Ubistvo se desilo u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2020. godine na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu u stanu nesrećne žene. Grahovac, koji je ranije živeo u toj zgradi dok je studirao u Nišu, znao je da Jelica živi sama pa je pokucao na njena vrata. Odgurnuo je na pod kada ih je otvorila, a onda je iz ranca potegao nož dužine sečiva 21 centimetar i čekić kojima je nesrećnoj ženi naneo stravične povrede, usled kojih je umrla u najgorim mukama.

“U hodniku stana, od ulaznih vrata stana do ulaza u dnevnu sobu, nožem joj je naneo 26 ubodnih rana u predelu glave, lica, grudnog koša, leđa i vrata, posekotine u predelu glave, lica, grudnog koša, ramena, podlaktice i šake. Čekićem ju je više puta udario i naneo joj osam razderno nagnječnih rana, nagnječine kože leđa u slabinskom predelu i na desnoj bočnoj strani vrata, udario pesnicom, stopalom i pritiskom i stezanjem prstima šaka naneo joj krvne podlive kože u predelu lica, grudnog koša, ruku, sedalnog predela i nogu”, stoji u optužnici VJT u Nišu.

(Espreso/Blic)