in

Krivokapić: Zakon o slobodi veroispovesti više nije problem

“Mi smo taj problem, a tiče se Zakona o slobodi veroispovesti rešili 30. avgusta i zvanično, nezvanično mesecima ranije, mirnim i dostojanstvenim protestima protiv pravnog nasilja”, objavio je Krivokapić na Fejsbuku.

On je dodao da je padom DPS “prvo što je sa njim i za njim palo bio je upravo taj nakaradni Zakon, zbog koga se, između ostalog, konačno i uspravila Crna Gora”.

Kirivokapić kaže i da se treba baviti pitanjima koja su vezana za tešku finansijsku i epidemiološku situaciju, umesto da građani Crne Gore slušaju “konfuzne izjave predstavnika političkog bloka koji je odmah nakon izbora u temeljni sporazum ugradio rešenje tog pitanja.

Krivokapić napominje i da oštećena strana, u ovom slučaju Crkva, nije imala primedbe na tu odredbu sporazuma.

Krivokapić smatra i da je besmisleno da je na dnevnom redu u Crnoj Gori i dalje pitanje koje je kandidovala odlazeća vlast, i na njemu “polomila zube”.

Kaže i da je Đukanovićev režim porušio elementarno poverenje građana jednih u druge i svih u pravnu državu, ali da ne treba na dnevni red stavljati teme koje su veštačke, jer stvarnih ima na pretek.

Krivokapić je naveo da je na izborima poražen režim, ali da mnoge njegove tekovine tek treba da budu poražene.

“Bojim se da je spisak društvenih anomalija toliko dug da Crna Gora nema vremena da rešavanje tih problema odlaže nijedan jedini dan. Ako smo porazili DPS da bi očuvali sistem koji su oni stvorili onda nismo učinili ništa, zato mislim da nam je preumljenje pitanje svih pitanja”, naveo je Krivokapić.