in

Obeležavanje Svetskog dana mentalnog zdravlja u Somboru

SOMBOR –

Organizacija – Centar za individualni razvoj i unapređenje društva – Psihozon, obeležiće Svetski dan mentalnog zdravlja javnom akcijom, u subotu, 10. oktobra, u centru Sombora (Trg Cara Lazara), od 10-13

h
, na način kako nalažu preporuke nadležnih vezane za korona virus.

Cilj obeležavanja ovog dana jeste skretanje pažnje javnosti, kako šire, tako i stručne, na važnosti brige, zaštite i očuvanja psihičkog zdravlja, kao i smanjenja predrasuda i stigme prema osobama sa psihičkim problemima i bolestima. To je poseban izazov u svim situacijama i vremenima, a posebno u ovim aktuelnim i veoma izazovnim vremenima vezanim za pandemiju.

Ovaj značajan datum za psihičko zdravlje svih nas, ali i zdravlje uopšte, realizuje se u saradnji sa različitim institucijama i organizacijama, kao i stručnjacima, kako na lokalu, tako i šire, zajedno sa volonterima/-kama.

Pored javne akcije obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja, ova organizacija realizuje i psihološko savetovanje za mlade, i psihološko savetovanje za odrasle, kao i psihološke radionice za mlade. Ove aktivnosti su besplatne i uključuju ograničeni broj korisnika, te vas ujedno pozivamo da ovu informaciju podelite vašim kontaktima i zainteresovanima, kako bi bila što dostupnija svima onima koji su zainteresovani za naše usluge i koji su u potrebi za nekom vrstom psihološkog savetodavno-terapijskog rada.

Sve aktivnsti realizuju kompetentni stručnjaci iz oblasti psihičkog zdravlja, sa dugogodišnjim i raznovrsnim iskustvom u radu sa ljudima, posebno ranjivim, diskriminisanim i marginalizovanim društvenim grupama.
Realizaciju ovih aktivnosti podržao je Grad Sombor, kao i Ministarstvo omladine i sporta.