in

Pismo Demokratskog fronta američkoj ambasadorki: Šta znate i šta mislite o ultimatumu Krivokapiću?

Obavešteni smo od mandatara za sastav Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, da mu je od strane inostranog faktora ultimativno saopšteno da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mesta u Vladi koja im je dao narod.

“S obzirom da smo ovu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka kojeg je mandatar imao u Vašoj ambasadi, želeli bi da čujemo od Vas, ili od nekog nadležnog u Stejt Departmentu, da li Vaša administracija podržava ovako skandalozan stav. Naše informacije iz krugova bliskih administraciji predsednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove Vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima”, poručuju iz DF.

Od ambasadorke traže da o tom pitanju iznese, kako kažu, jasan stav, javlja RTCG.

“Kako smo ovu informaciju o mešanju inostranog faktora dobili u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem, a ceneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam Vi, kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopšten sa Vaše strane”, stoji u otvorenom pismu DF.