in

Beograđani vakcinisani s obe doze biće NAGRAĐENI, evo šta će sve za njih biti JEFTINIJE

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je u da će Beograđani koji su primili drugu vakcine biti nagrađeni tako što će dobiti jeftinije karte za pozorišta, bioskope i festivale koji se održavaju u prestonici.

Govoreći o uspehu Izraela u procesu imunizacije, Vesić je večeras u emisiji Upitnik na RTS rekao da je “Beograd na pola od onoga što je Izrael postigao“.

– Međutim, postoji nekoliko faktora koji pospešuju uspeh vakcinacija, a to su edukacija, decentralizacija, ali i snažna kampanja vakcinacije. Jedan od faktora je stimulacija za vakcinaciju, a poslednji važan faktor jesu da punktovi za vakcinaicju postoje svuga. Grad Beograd će od sledeće nedelje omogućiti da svi koji su primili obe doze vakcine dobiju karte sa 30 odsto popusta za pozorišta, bioskope i festivale poput FEST-a. Potom slede koncerti na Tašmajdanu za vakcinisane – kaže Vesić i naglašava da “niko ne deli građane”, ali da “ne treba da ispaštaju oni koji su odgovori i vakcinisali su se”.

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i prof. dr. Vladimir Jakovljević, dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu saglasili su se da bi vakcinisani trebalo da budu nagrađeni jer su pokazali odgovornost i prema sebi i prema drugima.