in

Brnabić i Šmid: Unapređenje saradnje Srbije i Švajcarske

Ambasador Šmid je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Švajcarske dobri, dodavši da bi učestalija razmena poseta na visokom nivou doprinela jačanju odnosa na svim nivoima.

On je istakao da su investicije švajcarskih kompanija u Srbiji znatne, istakavši da ima potencijala za nova ulaganja i širenje saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Šmid je čestitao Srbiji na uspešnom organizovanju i sprovođenju vakcinacije protiv KOVID-19.

Ana Brnabić je rekla da je Srbija zainteresovana za produbljivanje sveukupne saradnje, ocenivši da su ekonomski odnosi tradicionalno dobri i raznovrsni, što otvara prostor za intenziviranje ekonomske i investicione saradnje u narednom periodu.

Premijerka je istakla da je digitalizacija jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, izrazivši zahvalnost na podršci Švajcarske u tom važnom segmentu jer se pokazalo da je švajcarski model primenjiv u Srbiji i daje odlične rezultate, saopšteno je iz vlade.

Ona je naglasila da je izgradnja naučno-tehnoloških parkova i razvoj sistema dualnog obrazovanja radi jačanja naših privrednih kapaciteta i što većeg zapošljavanja mladih, za Srbiju od posebnog značaja, dodajući da se nada da će saradnja u ovim oblastima biti intenzivirana u budućnosti.