in

DANAS PRELAZIMO MILION SA DRUGOM DOZOM Đerlek objasnio šta je potrebno da bi došlo do popuštanja mera

Srbija će danas preći brojku od milion građana koji će primiti drugu dozu vakcine protiv virusa korona, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja i doktor Mirsad Đerlek.

– Do sada imamo 967.000 revakcinisanih građana, a danas imamo 42.000 ljudi za vakcinaciju, pa se nadam da ćemo već danas do 14 ili 16 sati imati i više od milion revakcinisanih – rekao je Đerlek.

On je ovom prilikom naglasio i da je jedan deo stanovništva zaštićen od oboljevanja, i kazao da moramo nastaviti sa ubrzanom vakcinacijom, kako bismo došli do drugog miliona.

– Imamo dovoljan broj vakcina za sve naše građane, i to je naša sreća. Ja se nadam da ćemo do kraja maja imati 2.5 miliona revakcinisanih građana, pa možemo da očekujemo i bezbrižnije leto – govorio je Đerlek.

Kada je o popuštanju mera reč, Đerlek je pesimističan, ali smatra da je odluka ipak na Kriznom štabu.

– Juče smo imali 41 preminulu osobu, što je mnogo, i po mom mišljenju nema prostora za popuštanje mera, jer smatram da se čak i ove koje su sada na snazi ne poštuju. Treba nam dosta ozbiljnosti i solidarnosti da bismo mogli da očekujemo moguće popuštanje mera – zaključio je Đerlek.