in

Izgleda da ista pravila ne važe za čitavu zemlju. Ovo su redovi za Pančićev vrh i Karaman greben! (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je danas na Fejsbuku fotografije sa Kopaonika, na kojima se, kako je naveo, vide redovi za Pančićev vrh i Karaman greben.

– Kopaonik upravo sada! Izgleda da ista pravila ne važe za čitavu zemlju. Ovo su redovi za Pančićev vrh i Karaman greben! Posle će meni neko da priča kako u Beogradu svi restorani treba da budu zatvoreni! I da se tako štitimo od epidemije. I kako je važno da bude zatvoren kafić sa pet stolova u Resniku, ali na Kopaoniku može da radi ko šta hoće – napisao je Vesić.

Foto: Facebook Goran Vesic / Facebook

On je podsetio i na situaciju s početka godine.

– Tako je bilo u januaru i februaru kada se restorani na Kopaoniku i Zlatiboru radili do jutarnjih časova pa su oni koji su bili tamo zarazili pola Srbije. I svi koji se zalažu za zatvaranje svega tada su ćutali! Kao i danas! Jer Kopaonik je očigledno tabu tema, a po Beogradu može da se eksperimentiše. Beograđanke i Beograđani neće biti talac ni Kopaonika, ni Zlatibora! Većina naših sugrađanki i sugrađana se ponaša odgovorno i nema razloga da plaćaju cenu tuđeg bahaćenja – dodao je on.

Foto: Facebook Goran Vesic / Facebook

Podsetimo, Vesić je ranije danas rekao da će predložiti Kriznom štabu u ponedeljak da ugostiteljski objekti rade do 22 sata.

– Predložiću u ponedeljak na Kriznom štabu da ugostitelji rade do 22 sata, jer je bolje da rade duže. Bolje da ljudi budu u ugostiteljskim objektima gde postoje mere i gde ih kontrolišu inspekcije, nego na kućnim žurkama. Mislim da svi treba da rade, srećan sam što rade svi sem ugostitelja i tržnih centara… – rekao je Vesić odgovarajući na pitanja novinara u “Belekspo centru”.

On je rekao da su vakcinacija i striktno poštovanje mera jedini način da se prevaziđu posledice korona krize koja nije samo zdravstvena, nego je i ekonomska i društvena.