in

“Jedva uspeo da izgovori kako se zove” Policajci opisali detalje SPASAVANJA STARCA koji je upao u reku

Foto: Policijska uprava Banjaluka/ustupljena fotografija / RAS kombo

Policajci Duško Dimić i Ognjen Marjanović brzom reakcijom spasili su život V. K. (83), koji je upao u reku Crkvenu u banjalučkom naselju Lauš.

Starac je slučajno upao u reku i nikako nije mogao izaći iz korita, koje je betonirano. Dimić je sišao u Crvkenu i spasao starca, kojeg su zatim uz pomoć vatrogasaca izvukli na obalu, piše Srpskainfo.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da su policajci postupili po prijavi da se nepoznati muškarac nalazi u koritu reke.

– Policajci su ušli u reku, gde su pružili pomoć čoveku do dolaska Vatrogasne brigade Grada Banjaluka. Utvrđeno je da se radi o V.K. iz Banjaluke – pojasnila je Mučibabićeva.

Hitna pomoć

Dodaje da je odmah obaveštena Služba hitne medicinske pomoći Banjaluka, koja je starcu ukazala ljekarsku pomoć, te ga zbrinula na UKC Republike Srpske.

Dimić je za Srpskainfo ispričao kako je teklo spasavanje starca iz reke i šta su se sve on i kolega Marjanović uradili kako bi ga izvukli na obalu.

– Dolaskom na lice mesta videli smo starijeg čoveka u reci, koji se držao za žilu drveta da se ne utopi. Odmah sam krenuo da siđem u reku kako bih ga spasao. Međutim, i silazak u reku je bio nezgodan, zbog toga što je korito betonirano, te je strmo i klizavo. Kada je taj čovek upao u reku, on se uhvatio za žilu i pokušavao da se popne, ali nije mogao – kaže Dimić.

Jedva izgovorio ime

Ističe da su starcu noge bile u vodi i da ja bio baš izmoren, da je puno drhtao i jedva uspeo da izgovori kako se zove.

– Kolega Marjanović je ostao na obali. On je pronašao drvenu paletu, koju mi je spustio u reku. Ja sam tu paletu naslonio malo u reku, a malo na tu kosinu. Uhvatio sam starca oko pasa i držao mu glavu iznad vode da se ne utopi – priča za Srpskainfo Dimić.

Kaže da su u međuvremenu pozvani i vatrogasci.

– Oni su u reku spustili merdevine i konopac s kojim smo svezali čoveka i zatim ga zajedno izvukli na obalu. Ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći – ispričao je za Dimić. Nakon što su starca izvukli iz reke policajci su razgovarali s njim i on im je rekao da je nesretnim slučajem završio u reci Crkvena.

Ispričao je da je šetao kraj reke i da se slučajno okliznuo i upao.