in

Ko je navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića namamio na KOBNI SASTANAK

Grupa Velje Nevolje namamila je navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića (41) da se sastane s njima rano ujutru 10. novembra 2020. godine bez mobilnih telefona, nakon čega su ga odvezli u kuću u Ritopeku, gde su ga ubili iz osvete.

Ovo se između ostalog navodi u nalogu za sprovođenje istrage protiv Veljka Belivuka koju je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a u koji je “Blic” imao uvid. Kako stoji u dokumentu tužilaštva, Nemanja Lakićević je po nalogu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića iskoristio svoje ranije poznanstvo i poverenje Radojevića i tražio mu je da dođe do parkinga u blizini Javnog preduzeća “Lasta”. Kako se sumnja, Radojeviću je zahtevao da na mesto sastanka dođe bez mobilnih telefona, što je on i učinio. Njega je, prema navodima Tužilaštva, upravo Lakićević u “pasatu” odvezao do “Laste”. Njih je tamo u automobilu marke “reno” čekala nepoznata osoba.

– Radojević je prešao iz vozila Lakićevića u putničko vozilo marke „reno“, koje su koristili Belivuk i Miljković, a kojim je upravljalo zasad N. N. lice i odvezlo do kuće u Ritopeku – navodi se u nalogu za sprovođenje istrage.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Kuću Veljka Belivuka u Ritopeku non stop čuvaju pripadnici Žandarmerije

Prema navodima tužilaštva, po dolasku u kuću u Ritopeku, Belivuk, Miljković i zasada više N. N. osoba iz bezobzirne osvete lišili su života Radojevića, a potom pokušali da unište tragove ovog ubistva, između ostalog, sklanjanjem „pasata“ kojim je Radojević dovezen na mesto sastanka kod “Laste”. Tužilaštvo navodi da je taj automobil dan nakon ubistva uhapšeni pripadnik grupe Velje Nevolje, Marko Budimir sa zasad nepoznatim saradnikom odvezao sa parkinga kod “Laste” do poslovnog kluba “Košutnjak”, a potom obavestio Lakićevića da je vozilo tu ostavio.

Kako je “Blic” ranije pisao, Zdravko Radojević (41), navijač Crvene Zvezde, bio je blizak prijatelj Marka Miljkovića. Prijateljstvo je puklo zbog novca i poslova oko narkotika, pošto je Radojević navodno dilovao kokain, što je Belivuku i Miljkoviću zasmetalo. Navodno, Belivuku i Miljkoviću nije smetalo dok je Radojević imao “sitno na prodaju”, međutim kada je počeo da diluje veće količine, dobio je tad prvu opomenu. Belivuk i Milojević su mu isprva rekli da im se “ne meša u posao” i “ne zalazi na njihovu teritoriju”.

Radojević je, međutim, nastavio sa “poslom” i nije se obazirao na upozorenja i pretnje. Nakon Radojevićevog nestanka navodno je Belivuk pretio i porodici svoje žrtve. Radojevićevo telo do danas nije pronađeno. Sutra nastavak: Koje su uloge uhapšenih u grupi Velje Nevolje n af: Ko je mladić koji je vozio „pasat” posle ubistva?

Ime Marka Budimira koji je dan nakon ubistva prevezao “pasat” kojim je Radojević dovezen do parkinga kod “Laste” privođen je sa bratom Milošem, kao i Vladimirom Grekom, 29. januara ispred Aerodroma “Nikola Tesla”, nakon što su Belivuk i Miljković sleteli iz Tivta gde su bili u poseti vođi kavačkog klana Radoju Zviceru. Kako je “Blic” pisao, oni su tada dvojicu vođa kriminalne grupe čekali, a u policiji su se izjasnili da su “njihovo obezbeđenje”.