in

Milićević: Izveštaj Bilčika nije izveštaj o napretku već pritisak na Srbiju

Milićević je u raspravi u Skupštini Srbije rekao da ga čudi kako su u izveštaj ušle sve, kako je rekao, navodne, fabrikovane afere, a u izveštaju se pojavljuju afere Krušik, Jovanjica, rušenje Savamale, a nema, kaže, Mauricijusa, Hong Konga, aludirajući na račune Dragana Đilasa i uplate na račun Vuka Jeremića.

“To nekako izostaviše iz izveštaja. Vrlo interesantno”, primetio je Milićević.

Funkcioner SPS je dodao da bi evroparlamentarci trebalo da jasno kažu, da kada govore o aferama, misle na Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku i da im smeta predsednik Aleksandar Vučić koji je, kaže, faktor stabilnosti u regionu.

“Hajde, neka budu toliko otvoreni”, rekao je Milićević i ponovio da su parlament, Vlada Srbije i predsednik pokazali odlučnost i opredeljenost kada je reč o evropskom putu Srbije.

On je dodao da ne postoji nijedan zadatak koji Vlada Srbije nije realizovala na putu evropskih integracija, navodeći da ne zavisi od Srbije da li će i kada postati punopravna članica EU.

“To definitivno ne zavisi od Srbije i od onoga što Srbija čini, ne zavisi od institucija u Srbiji već od Brisela, od članica EU i njihovog odnosa prema onome što su nacionalni i vitalni interesi Srbije”, rekao je Milićević.