in

Nakon što je ogroman brod blokirao Suecki kanal, u Kini zabeležena NEVEROVATNA SCENA (FOTO)

Usred globalne brodske krize koju je izazvao ogromni brod “Ever Given” koji je unajmila tajvanska kompanija “Evergreen Marine Corp”, kamion koji je prevozio kontejner iste kompanije izazvao je masovnu gužvu na prometnom autoputu u Kini.

“Ever Given”, brod koji plovi pod zastavom Paname, koji je unajmio “Evergreen Marine Corp”, a u vlasništvu je japanske firme “Shoei Kisen Kaisha”, 23. marta se nasukao ukoso usred Sueckog kanala i potpuno ga blokirao.

Blokada Sueckog kanala trajala je šest dana i nastao je potpuni haos u pomorskom saobraćaju.

Neverovatna slučajnost je da je, dok je trajao haos u Suecu, kamion sa kontejnerom “Evergreen” napravio sličan incident u Kini (doduše u mnogo manjoj meri).

Fotografije nastale 27. marta pokazuju kamion sa velikim kontejnerom na prikolici, koji takođe ukoso blokira saobraćaj na autoputu Čengčun-Šenžen.

Vest o kamionu su preneli brojni svetski mediji poput Njuzeland Heralda i Tajvan njuza.

Verodostojnost fotografija i je potvrdila kompanija “Jiangsu Expressway” koja se bavi izgradnjom i održavanjem brojnih velikih autoputeva i infrastrukture u Kini, piše Snopes.com.

Naravno, sličnosti dve situacije su uvideli i tviteraši koji su se našalili.

“Ever Stuck” , napisao je jedan što u prevodu znači “uvek zaglavljen” i tako se poigrao nazivom kompanije (Evergreen na engleskom znači uvek zelen).

“Opet se dešava”, “Ovo izgleda poznato”, “Njihov posao je jasan – blokiraju more, zemlju, vazduh”, neki su od komentara.

U međuvremenu, brod “Ever Given” je konačno oslobođen u ponedeljak i saobraćaj se u Sueckom kanalu ponovo uspostavlja.