in

Nikodijević zakazao sednicu Skupštine grada za 1. april, evo šta je na dnevnom redu

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 1. april, s početkom u 10 časova, 27. sednicu gradske skupštine.

Na dnevnom redu sednice, kako je saopšteno iz Skupštine grada, naći će se nekoliko važnih planskih akata. Skupština grada Beograda razmatraće Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju TS 110/35 kv „Beograd 44” (Surčin) i nadzemnog voda 110 kv za povezivanje planirane TS na postojeći nadzemni vod i rekonstrukciju postojećih nadzemnih vodova, gradske opštine Surčin i Novi Beograd, kao i izmene i dopune Plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar, između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Đerdapske i Gospodara Vučića, 1. faza razrade 9. mesne zajednice na Vračaru, za deo Bloka 156.

Odlučivaće se i o izradi plana detaljne regulacije područja između ulica Nove Kumodraške, Darvinove i Braće Jerković, opština Voždovac, te o izradi plana detaljne regulacije područja između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića, takođe na opštini Voždovac.

Jedna od tačaka jeste i Predlog odluke o podizanju spomenika Rabindranatu Tagoru, kao i Predlog rešenja o obrazovanju odbora za podizanje ovog spomenika.

Odbornici će se izjašnjavati i o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda, kao i o rešenju o davanju saglasnosti na statut Pozorišta KPGT.

Sednica će se održati u Sava centru, uz sve epidemiološke mere.