in

SILOVALI, PRETUKLI, PA OPLJAČKALI MLADIĆA Podignuta optužnica za jeziv zločin u Beloj Crkvi, optuženima preti do 15 godina robije

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv Nikole M. (22) iz okoline Pančeva i Milana N. (22) iz Bele Crkve kojom ih tereti da su u noći izmedju 28. i 29. septembra prošle godine silovali i maltretirali devetnaestogodišnjeg mladića iz Bele Crkve, nakon čega su ga opljačkali.

Obojica se optužnicom terete za krivična dela silovanje i razbojništvo, navodi se u informaciji tužilaštva dostalvjenoj Tanjugu.

Okrivljenima se stavlja na teret da su u večeri izmedju 28. i 29. septembra prošle godine u Beloj Crkvi na naročito svirep i ponižavajući način silom i pretnjom prinudili oštećenog mladića na polne odnose, kome su tom prilikom naneli i teške telesne povrede, navodi tužilaštvo.

Takođe su mu silom i pretnjom oduzeli farmerke i mobilni telefon u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinaku korist.

Optužnica je predata Višem sudu u Pančevu početkom marta i trenutno je u postupku ispitivanja, te još uvek nije potvrdjena.

Nikoli. M. i Milanu. N. je produžen pritvor zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Za krivično delo silovanja predviđenja je kazna zatvora od pet do 15 godina, a za razbojništo im preti od dve do 10 godina robije.