in

Upozoreni smo da će to da se dogodi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Nikola Vušović Džoni koji je nedavno uhapšen u Dominikanskoj Republici danas slobodan čovek.

Za Vušovića se sumnja da želi da nasledi narko-poslove Veljka Belivuka.

– Vušević više nije uhapšen. Slobodan je kao ptica, a vi znate koja zemlja tamo jedina odluke donosi i na koji način. I pri tome smo bili upozoreni da će to da se dogodi – rekao je Vučić.

Vučić je rekao još jednom da će svi mafijaši biti pohapšeni, a njihove organizacije razbijene.

– Idemo na to da ih savladamo što više. Nikada ne možete da ih skroz iskorenite. Što bi rekao Đilas da sam psihički poremećen. Ali, onaj koji je psihički poremećen ne vidi opasnost od toga, i zato idemo do kraja. Policija je sjajno opremljena i tek će da napreduje. Ministar Stefanović je tu mnogo uradio, i nastaviće se to. Nabavljamo veoma veoma važnu dodatnu opremu. Za nas neće biti nemogućih stvari. Sve ono što danas mogu da urade Izrael, Emirati i Amerika, moći će i BIA i policija – rekao je predsednik.

On se osvrnuo i na borbu sa organizovanim kriminalom, i rekao je da ne postoji grupa Velje Nevolje, već je to deo crnogorskih kriminalnih klanova.

– Večeras neću reći sve što znam. Ali nemam nikakve sumnje da je postojala prećutna saradnja i odobrenje od strane određenih državnih organa. Što se tiče prisluškivanja, to je definitivno pokušaj državnog udara. I ko zna ko je sve to dobio. Pa ja sam dobio, a prisluškivan sam. Stavljali su ljude na mere, pa proglase Vladu Đukanovića za ekstremistu i slušaju. Prisluškivale su i prethodne vlasti, ali su oni to mogli da rade, tako su definisali zakone. Danas to ne sme da se radi, predsednika niko ne sme da prisluškuje. Pa da u belim kovertama, na belim papirima, nosi transkripte na dve adrese – istakao je predsednik.