in

Žrtva svedoči iz posebne prostorije

U utorak su u Višem sudu u Novom Sadu saslušani svedoci na suđenju M. J. (83), koji je optužen za obljubu osmogodišnjeg dečaka. Nastavak suđenja zakazan je za 31. maj kada bi trebalo da dečak da iskaz iz prostorije namenjene osetljivim svedocima i žrtvama.

Ovaj osamdesettrogodišnjak je uhapšen 7. maja pod sumnjom da je toga dana u popodnevnim satima, u blizini plaže Šodroš, mališana odveo u obližnju šumu i obljubio. Starac i osmogodišnjak, koji se navodno ne poznaju, sasvim slučajno su se toga dana sreli nedaleko od nekadašnjeg novosadskog brodogradilišta. Mališan je sam otišao od kuće i pešice se uputio prema Dunavu, da bi tamo bio sam i igrao se.

Posle nekoliko razmenjenih reči sa dečakom, M. J. je, kako se sumnja, mališana odveo u obližnju šumu kod neuređene dunavske plaže, gde ga je, kako se sumnja, osmogodišnjak oralno zadovoljavao.

Šetajući tuda, dve žene su naišle na užasan prizor, koji ih je šokirao i uznemirio, a posle nekoliko trenutaka kada su se malo pribrale, pozvale su policiju i prijavile šta su videle. Vremešni M. J. je, kako saznajemo, na brzinu navukao pantalone i mirno odatle odšetao prema naselju Liman, a žene koje su videle uznemirujuće scene, tu su sačekale policiju i rekle kuda je osumnjičeni starac otišao.

Na osnovu opisa, on je brzo pronađen i stavljene su mu lisice na ruke, a prilikom hapšenja se nije opirao.

Dečak je pronađen sakriven u žbunju, nedaleko od mesta gde se, kako se sumnja, dogodio gnusni čin.