in

Predsednik Srbije u ponedeljak saopštava ime mandatara nove vlade

Predsednik će tu odluku saopštiti javnosti u ponedeljak u 20 časova, a nakon sastanka Predsedništva SNS-a koje se održava u 17 sati.

Brnabić: Glavna tema formiranje vlade

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da još nije upoznata s dnevnim redom sednice Predsedništva SNS, ali da veruje, kako kaže, da će bez sumnje glavna tema biti formiranje vlade.

“Kada će predsednik saopštiti ime mandatara i kada će mandatar predložiti imena vlade u skupštini, videćemo… Ne znam da li će to biti 5. oktobar”, rekla je Brnabićeva u emisiji “Hit tvit” na TV Pink.

Na pitanje o spiskovima koji “kruže” u javnosti, a koji se odnose na potencijalna imena članova nove vlade, ona je ocenila da su ti spiskovi “zaista zabavni”.

“Ja ne znam, ali verujem da je to što oni kažu tačno, kao što je uvek tačno sve što oni pričaju”, rekla je u ironičnom tonu Brnabićeva, podsetivši na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da “mora da ga ovi sa

Nova.rs,
Direktno i ti tajkunski mediji prisluškuju, pošto sada znaju ime svakog ministra”.

Ona je dodala da je pozitivna stvar u svemu tome i veliki komplient za sve koji rade u vladi da oni ne mogu da napadnu ostvarene rezultate.

Na pitanje da li će SNS nastaviti da bude široke ruke kada su u pitanju stranke koje nisu imale šansu da dobiju ministarski mandat, Brnabić kaže da je to pitanje za predsednika Vučića i dodaje da je njegova vizija kao predsednika stranke takva da “ne želi da koncentriše vlast u svojim rukama”.

Ističe da u tom smislu, Vučić nema problem da da nekome više nego što je osvojio na izborima ili više u odnosu na popularnost među građanima.

“Jer, ideja je da imamo što veći društveni koncenzus oko nekih stvari koje su teške i nepopularne kako bi Srbija mogla da ide napred i u tom smislu mislim da je Vučić poseban i unikatan kao i SNS”, poručila je Brnabićeva.

Dodala je i da od 2000. godine Srbija nema stranke koje uživaju takvo poštovanje građana i birača, kao što je slučaj sa SNS.