in

Predsedništvo BiH sutra u Briselu

Dodik je podsetio da Mišel nije mogao da primi članove Predsedništva prilikom njihove nedavne posete Briselu, pa je sastanak zakazan za sutra.

“Uvažavajući njegovu poziciju, mislim da treba da odemo u Brisel. Žao mi je, jer isti dan ovde dolazi evropski komesar za proširenje Oliver Varheji”, primetio je Dodik.

Dodao je da bi se radije sastao sa Varheijem, jer sa njim može da razgovara o projektima koje bi finansirala Evorpska komisija, a sa predsednikom Evropskog saveta samo o načelima, o mišljenju, prenela je RTRS.

Komšić testiran na virus korona, put pod znakom pitanja

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, ponovo je danas testiran na korona virus, potvrđeno je iz njegovog kabineta.

Komšić nije prisustvovao sastanku članova Predsedništva sa Johanom Satlerom, koji je Šefiku Džafrovću i Miloradu Dodiku uručio Izveštaj EK o napretku BiH.

Komšić je, rečeno je sarajevskom Dnevnom avazu, izostao sa sastanaka, jer je morao da ide na testiranje na korona virus.

Avaz piše da je Komšićeva ćerka pozitivna na korona virus, pa je i Komšić podvrgnut testiraranju.

Komšić je preboleo virus jednom, a testiran je više puta.

Sarajevski dnevni ukazuje da od rezultata testa zavisi i sutrašnje putovanje trojice članova Predsedništva u Brisel na sastanak sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.