in

Putin odlikovao crnogorske veterane iz Drugog svetskog rata

BUDVA –

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, povodom 75. godišnjice pobede nad fašizmom, odlikovao je veterane iz Drugog svetskog rata, Budvane Miroslava Luketića, Iva Marjovića i Laza Boretu.

Predsednika Opštine Marko Carević i predsednik Skupštine Opštine Krsto Radović tim povodom organizovali su prijem za budvanske prvoborce.

U razgovoru je istaknuta važnost antifašističkih tekovina i čuvanja od zaborava slavne prošlosti narodnooslobodilačke borbe naših predaka.

Carević je istakao je da su godine budvanskih prvoboraca za poštovanje, a rat na ovim prostorima ne sme nikada da se desi jer je sada vreme za stvaranje bolje budućnosti.

“Moramo stvarati novo, pravedno društvo, društvo jednakosti i pravne države, u kojem je moguće živeti od svog rada i obezbediti budućim naraštajima da žive u slozi, miru i ljubavi” dodao je Carević.

Predsednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović poručio je da se “antifašističke tekovine moraju poštovati, jer predstavljaju zalog za budućnost” “Moramo gledati napred u budućnosti i praviti novi sistem gde će vlast biti narodna vlast, građani poštovani i gde neće biti diskriminacije” zaključio je Radović, prenose Vijesti.