in

Region se i danas oprašta od Balaševića

Kako navodi Index, Zagrepčani će se od Balaševića oprostiti onako kako je i živeo – kroz muziku.

Osim u Zagrebu, obožavaoci Balaševića okupili su se i na splitskom Peristilu, gde su istakli transparent u obliku majice na kojoj piše: “Nikad više optim(isti).”

Nakon što je objavljena vest o smrti Balaševića, sinoć su se fanovi u Zagrebu okupili na Ilici, kod Name, gde su postavili transparent napisan ćirilicom “Bećarac”, što je aluzija na Balaševićevu pesmu “Stih na asfaltu”, koja sadrži stih: “Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom”.

Oko tridesetak okupljenih ostavili su upaljene lampaše, cveće i plišane zečeve, a zapevali su i Balaševićevu baladu “Slovenska”.

Hrvatski Index navodi da su ljudi uz gitaru pevali Balaševićeve pesme u Zagrebu. Od Balaševića su se sinoć oprostili i građani Sarajeva, paleći sveće u centru grada.

Oproštaj od Balaševića u Splitu

Građani Splita okupili su se danas na Peristilu kako bi se oprostili od preminulog kantautora Đorđa Balaševića.

Palili su lampione, pevali Balaševićeve pesme, skandirali “Đole, Đole” i tapšali, prenosi N1 Hrvatska.

Cetinje se oprostilo od Đorđa Balaševića

Grupa građana danas je na ulazu u Cetinje okačila natpis i uputila poslednji pozdrav legendarnom srpskom kantautoru Đorđu Balaševiću.

“Najlepše pesme pevao si u našem gradu. Poslednji pozdrav Panonskom mornaru”, preneo je CdM.

Portal podseća da je na jednom od koncerata koji je održao na Cetinju, Balašević rekao: “Dobro veče Cetinje, počastvovan sam gospodo. E, viva Montenegro! Obećanje je obećanje. Hvala vam što ste došli večeras, eto i nas u dolini Bogova, rekao sam doći ću na Cetinje kad tad. Svi vas nešto obilaze, ovamo dolaze svi samo kad im trebaju glasovi, nama ne trebaju glasovi, nama trebate vi”.