in

Srbija donira vakcine i Crnoj Gori

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović rekao je da je prethodno razgovarao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i da su se dogovorili o detaljima donacije.

“Mogu da potvrdim da će sutra oko 18.30 sati vakcine stići u Crnu Goru. Premijerka Srbije Ana Brnabić predaće donaciju premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću. Vlada Crne Gore izražava veliku zahvalnost za ovaj nesebični i humani gest, koji je odličan uvod u bolju bilateralnu saradnju dve države”, rekao je Abazović.

Očekuje se da u Podgoricu sutra stigne 2.000 od ukupno 4.000 doza, koliko će Srbija donirati građanima Crne Gore.

Iako se spekulisalo da će primopredaja vakcine biti na graničnom prelazu Dobrakovo, zvaničnici Srbije predaće donaciju Krivokapiću na podgoričkom aerodromu, potvrđeno je Vijestima u crnogorskoj vladi. 

Borovinić Bojović: Zahvalnost bratskoj Srbiji na 2.000 vakcina

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović potvrdila je da će sutra na podgorički aerodrom stići 2.000 doza ruske vakcine “Sputnjik Ve” koje su obezbeđene u dogovoru sa Srbijom.

Ona je najavila da se u narednim danima očekuje još 2.000 doza iste vakcine, pišu “Vijesti”.

“Prvi od tih pregovora koji nam donosi vakcinu je onaj koji vodimo sa nama susednom i prijateljskom Srbijom. Posle više mojih razgovora sa uvaženim kolegom doktorom (Zlatiborom) Lončarom, kao i potpredsednika Vlade Abazovića sa premijerkom Anom Brnabić, prve vakcine biće sutra na podgoričkom aerodromu. Kao lekar i humanista koji je od prvog dana u crvenoj kovid zoni i direktnoj borbi sa virusom, u ime Vlade, Ministarstva i svoje lično ime želim da izrazim posebnu zahvalnost bratskoj i prijateljskoj državi Srbiji, koja je u ovom važnom trenutku prepoznala našu potrebu i pružila ruku našoj državi i svim našim građanima”, kazala je Borovinić Bojović u video poruci.