in

ABA NIJE UREĐENA, POJEDINCI POKUŠAVAJU DA STVORE ”BOKAN LIGU”? Zvezda će podneti tužbu, kaže Nebojša Čović

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u intervjuu za BH Basket, gde je govorio na predstojećem sastanku ABA lige i kako su dešavanja iz finala regionalne lige dosta poremetili odnose klubova.

Prvi čovek kluba sa malog Kalemegdana je rekao da će se truditi da ABA liga ne postane ”Bokan liga

– Ne bih ja to zvao skupštinom, već sastankom. Najveća zamerka Crvene zvezde je što je to neuređena liga i mi smo zbog toga reagovali. To traje od 2019. godine, a sada je 2021. Pojedinci pokušavaju da svojim pozicijama se postave tako da oni kontrolišu ABA ligu i zato ja kažem da to neće biti ‘Bokan liga’. Crvena zvezda je podnela dve tužbe, jer liga nije pravno uređena. Zato je to vrlo neizvesno kako će se to u aprilu odvijati – rekao je Čović.

foto: Starsport©

Potom je dodao da je sa Mladenom Veberom, iz tada Cedevite i Draganom Bokanom predsednikom Budućnosti, postavio osnove nove ABA j.t.d. lige kao i da je njihovom zaslugom zaživela ideja o osnivanju ABA 2, koja je kasnije i realizovana.

– Nakon toga, usledili su nemili događaji i 2018. i 2019. Oni su poremetili odnose u ABA ligi. Najveći problem je poverenje. Sad se pokušava nastaviti nekakvim silama, sve u cilju kontrole ABA lige i kontrole sudija u ABA ligi. Na kraju krajeva, pogledajte u poslednja dva-tri dana šta se dogodilo sa odlaganjem utakmicama… Ako to bude uređeno pravna liga, ona ima perspektivu. U protivnom, plašim se da neće imati perspektivu – zaključio je  Nebojša Čović.

(Espreso)