in

Stiven Keni ne razmišlja o ostavci

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Reprezentacija Republike Irske, zabeležila je drugi poraz u okviru grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Juče je nakon Srbije usledio poraz od Luksemburga, što bi moglo da utiče na sudbinu selektora Stivena Kenija.

Keni je rekao da je rezultat neočekivan, ali da ne razmišlja o ostavci.

– Da budem iskren, stvarno ne razmišljam da podnesem ostavku. Nisam uplašen ni od otkaza. Istina je da je ovaj poraz veliko razočaranje za sve nas, jer smo po svemu morali da pobedimo. Pokušavali smo da dođemo do prvog gola, nije uspevalo ništa. Kažnjeni smo odličnim udarcem sa 16 metara –  rekao je Keni.

Stiven Keni
foto: EPA/Peter Powell

Ovo mu je bio jubilarni deseti nastup, ali još uvek nije zabeležio pobedu.

– U teškoj smo poziciji na startu kvalifikacija, ali moramo da pronađemo izlaz. Imamo još šest utakmica, učinićemo sve što je moguće da se domognemo drugog mesta u grupi – dodao je Keli.

Iz Federacije su rekli da će stojati uz selektora.

– Moje viđenje situacije se ne menja. Jedino za šta Stiven treba da se brine u ovom momentu je utorak i meč sa Katarom. Jedna utakmica neće srušiti sve što smo do sada dobro uradili. Nema sumnje da je ovo za Stivena i saradnike bila teška godina, ali oni su pokazali otpornost i profesionalizam. Imaju punu podršku za meč u utorak, videćemo kako stvari stoje posle toga –  rekao je Baret.

(Espreso)