in

VRLO JE TEŠKO BITI PRIJATELJ SA GLAVNIM KONKURENTIMA, NOVAK ZASLUŽUJE MUZEJ: Ističe Srđan Đoković!

Srđan Đoković otac prvog tenisera sveta, je na gostovanju na televiziju B92, gde je govorio o bliskoj prošlosti i skorijoj budućnosti svoga sina.

Jedno od prvih pitanja ticalo se događaja na Ju Es openu, kada je Novak diskvalifikovan zato što je lopticom pogodio linijskog sudiju.

– Ne podržavam to što se dogodilo. Jeste bilo slučajno, jeste žena udarena. To se dešavalo Federeru, Nadalu i drugima, ali niko nije doživeo diskvalifikaciju kao Novak. Ne samo da nemaju poštovanje prema najboljem na svetu, nego suprotno – rekao je Srđan Đoković.

Da li će igrati na turniru u Beogradu?

– Normalno je da će igrati. Porodični turnir, igra se u njegovom gradu, njegovoj zemlji. Pa to bi bilo neverovatno. Sa najvećim zadovoljstvom, najvećim ponosom će igrati.

foto: Youtube / Printscreen

Dolaze neki vrhunski teniser, poput Dominika Tima.

– Ne dolaze za džabe i tamo gde im se ne sviđa. To je mali turnir i dolaze zato što cene i poštuju Novaka.

Animozitet Federera prema Novaku. Da li primećujete to?

– Ne primećujem više. Njih trojica su najbolji igrači u istoriji, jedni druge su vukli. Samo tako ih treba posmatrati. Vrlo je teško biti prijatelj sa nekim sa koji se boriš za broj 1, za titule, za novac. Ali su korektni.

Postoji plan da se otvori Novakov muzej u Beogradu,

– Ta inicijativa je malo stala. Nadamo se da će se to uskoro promeniti. Novak je davno zaslužio svoje mesto, svoj muzej u Beogradu. Ima toliko pehara u restoranu, teniskom centru. Radi se na otvaranju muzeja… zaključio je Srđan Đoković.

(Espreso/B92)