in

Mi smo u prvim BORBENIM REDOVIMA, moramo da se VAKCINIŠEMO! (VIDEO)

Štrak seks radnika u gradu Belo Horizonte, Foto: Printscreen/Daily Mail

Seks radnice u brazilskom gradu Belo Horizonte već nedelju dana štrajkuju, zahtevajući da budu uvrštene u prioritetnu grupu za vakcinaciju protiv koronavirusa jer su, kako kažu, i one u “prvim borbenim redovima”.

Zatvaranje hotela u okviru epidemioloških mera primoralo je hiljade prostitutki da klijente traže i uslužuju po ulicama.

“Mi smo u prvim redovima, pokrećemo ekonomiju i pod velikim smo rizikom”, rekla je Frans presu Sica Vieira, predsednica Asocijacije prostitutki države Mins Gerais. “Moramo da se vakcinišemo”, dodala je ona.

Vieira i druge žene protestovale su na ulici prepunoj hotela u kojma su nekada radile, noseći transparente sa natpisima “I seks radnice su medicinski profesionalci” i “Seks radnice su prioritet”.

“Mi smo deo prioritetne grupe jer se srećemo sa raznim tipovima i rizikujemo živote”, rekla je jedna od prostitutki.

“Mi smo prioritetna grupa, mi smo zdravstveni edukatori. Mi smo deo te grupe jer dajemo informacije o seksualno prenosivim bolestima kod muškaraca, delimo kondome…”, pojasnila je Vieira.

Brazilska vlada stavila je lekare i medicinsko osoblje, nastavnike, starije, starosedeoce i ljude oslabljenog imuniteta u prioritetnu grupu onih koji će prvi dobiti vakcine. Brazil se nada da će ove grupe, njih oko 77 miliona, biti vakcinisano u prvoj polovini godine ali eksperti procenjuju da bi imunizacija mogla da se otegne do septembra zbog nestašice doza.

Poput ostatka Brazila i Minas Gerais grca pod naletom pandemije, iako je u ovoj državi stopa umrlih među najnižim u zemlji.

Od posledica koronavirusa u Brazilu je umrlo više od 332.000 ljudi. Samo u utorak, Brazil je registrovao 86.979 novih slučajeva kovida 19 i rekordnih 4195 umrlih.

Bonus video:

02:45

PUCALI SMO IZ TOPA NA BRODU REČNE FLOTILE! Odakle god da nas napadnu Vojska Srbije je spremna za odbranu!

PUCALI SMO IZ TOPA NA BRODU REČNE FLOTILE! Odakle god da nas napadnu Vojska Srbije je spremna za odbranu!

(Espreso / Dejli mejl)