in

Ponovo uspostavljen saobraćaj kroz Suecki kanal

Jedan od najvećih kontejnerskih brodova sveta ”Ever Given” blokirao Suecki kanal gotovo nedelju dana, nakon što se nasukao, a danas je pomeren u plovni deo kanala i “oslobođen” neoštećen, potvrdio je predsednik Uprave Sueckog kanala Osama Rabi, prenela je egipatska televizija TV Nil.

Egipatska televizija je izvestila da na prolazak kroz kanal čeka više od 400 brodova, preneo je ranije Rojters.

Očevidac britanske agencije Rojters video je brod u pokretu, a egipatska televizija prikazala je brod koji se nalazi u središtu kanala.

Tegljači vuku brod prema Velikom jezeru, gde će biti podvrgnut inspekciji, preneo je AP.

“Ever given”, brod kompanije Japans Shoei Kisen koji plovi pod zastavom Paname zaglavio se u utorak dijagonalno preko južnog dela Sueckog kanala, zaustavivši saobraćaj u jednom od najprometnijih plovnih puteva na svetu.

Veliki teretni brod dužine 400 metara i širine 59 metara, posle iznenadnog udara vetra koji mu je poremetio kurs, ukoso se nasukao u kanalu, na mestu širokom manje od 300 metara.

Najmanje 369 plovila čeka na tranzit kroz kanal, uključujući desetine brodova za prevoz kontejnera, naftne tankere i brodove koji prevoze tečni prirodni gas (LNG) i tečni naftni gas (LPG). Šteta se meri milijardama dolara.

Parališući efekat ovog zastoja već je primetan u Siriji, gde su vlasti bile prinuđene da uvedu restrikcije goriva, jer je “Ever Given” uticao na uvoz nafte u Siriju i usporio dolazak broda koji nosi gorivo i naftne proizvode.

Agencija za zdravlje životinja Rumunije saopštila je u subotu da je blokadom pogođeno 11 brodova koji su preuzeli stoku iz te zemlje.

NVO Animals internecional upozorila je da na potencijalnu “tragediju” koja preti oko 130.000 životinja.

Rusija: Severna pomorska ruta alternativa za Suecki kanal

Severna pomorska ruta koja prolazi duž arktičke obale Rusije, drastično smanjuje vreme transporta robe koja se isporučuje iz Azije u Evropu i ima ogroman potencijal da intenzivira teretni saobraćaj, saopštilo je rusko Ministarstvo energetike.

Takvo saopštenje je usledilo nakon što je nasukani teretnjak prouzrokovao gotovo sedmodnevnu blokadu Sueckog kanala.

S obzirom na rastuću globalnu trgovinu energentima, uključujući tečnim prirodnim gasom (TPG), pojava dodatnih kratkih pomorskih pravaca postaje pitanje vremena, poručuju iz ministarstva.

Čak je i u pandemijskoj 2020. godini, teretni promet preko Severne pomorske rute premašio planirani cilj i iznosio je gotovo 33 miliona tona, uključujući preko 18 miliona tona TPG-a, prenosi “Sputnjik njuz”.

Rusko ministarstvo očekuje da će godišnji teretni promet dalje rasti i dostići 80 miliona tona do 2024. godine.

Suecki kanal, ključna veza između Azije i Evrope, nije prohodan od prošlog utorka, kada se brod sa 224.000 tona robe u kontejnerima, nasukao u kanalu na putu iz Kine u Holandiju.

Posle skoro nedelju dana pokušaja, teretnjak “Ever Given” konačno je pomeren rano jutros, a očekuje se da će se dalje pomeranje broda iz kanala, čija blokada košta svet oko 400 miliona dolara na sat, nastaviti kroz nekoliko sati, rekao je za “Sputnjik njuz” operator Sueckog kanala.