in

Rekla sam mu, gospodine ja ne ljubim političare na ulici!

Boris Džonson, Foto: EPA/Will Oliver

Biznismenka iz Amerike Dženifer Arkuri (35) iznela je sočne detalje o strastvenoj četvorogodišnjoj vezi sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom dok je bio gradonačelnik Londona.

Arkuri, tehnološka preduzetnica koja sada živi u SAD, rekla je za Sunday Mirror da je od 2012. do 2016. godine bila u vezi sa Džonsonom (56), koji je u to vreme bio oženjen.

Rekla je da su se upoznali na događaju na kojem je govorio 2011. godine, kada je ona bila studentkinja, a onda su se videli ponovo sledeće godine kada je volontirala u njegovoj kampanji.

Arkuri se prisetila kako je za vreme njihovog prvog sastanka Džonson pozajmio od nje 3,5 evra da kupi pivo, a nedeljama kasnije molio ju je da ga poljubi na ulici.

– Rekla sam mu, gospodine gradonačelniče, ja ne ljubim političare na ulici. On je dodao kako je ovo njegov grad i da ga nije briga – rekla je Amerikanka.

Kako je rekla, prvi seks imali su pre nego što je otišao na ceremoniju otvaranja Paraolimpijskih igara 2012. godine, gde je sedeo sa svojom tadašnjom suprugom Marinom, princezom Anom, princom Vilijamom i Kejt Midloton.

Par se nakon toga redovno sastajao u njenom apartmanu u centralnom Londonu, gde su imali seks i razmenjivali su seksualne poruke, tvrdi Arkuri, pre nego što se njihova veza okončala 2016. godine.

Kako je rekla, povremeno mu je slala sočne toples fotografije tokom četvorogodišnje romanse.

The Sunday Times izvestio je u septembru 2019. godine, nekoliko meseci pre opštih izbora u Velikoj Britaniji, da je bivši gradonačelnik Džonson bio u sukobu interesa zbog toga što nije proglasio svoje blisko prijateljstvo sa Arkuri. Ona je učestvovala u tri trgovinske misije i primila hiljade evra fondove gradonačelnika i vladine programe za svoju kompaniju Innotech još 2013. godine.

Nezavisna kancelarija za policijsko ponašanje (IOPC) saopštila je u maju prošle godine da nema dokaza da se Džonson nedoliočno ponašao na javnoj funkciji odbivši da objavi svoju vezu sa Arkuri.

(Espreso/Telegraf.rs)