in

Usporen saobraćaj na putu Novi Sad – Zrenjanin

“Putevi” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na delu auto-puta E-75, Paraćin – Pojate, i na delu državnog puta

I B
reda broj 23, na deonici petlja Pojate – Ćićevac, zbog izvođenja radova na ispitivanju na ulivno – izlivnim rampama na petlji Pojate, od 5. oktobra do 20. oktobra doćim će do izmene saobraćaja, saopštilo je JP Putevi Srbije.

Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se na delu auto-puta E-75, na deonici petlja Paraćin – petlja Pojate, u smeru ka Nišu, odvijati uz sniženje brzine kretanja vozila uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, dok će se na delu državnog puta

I B
reda broj 23, na deonici petlja Pojate – Ćićevac, saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku signalizaciju.

Auto-put E-75, Vrčin – Mali Požarevac, u zoni petlje “Mali Požarevac”, od 4. oktobra do 24. oktobra radovi na sanaciji i rehabilitaciji kolovoza. U zoni radova, saobraćaj iz smera Beograd – Niš, odvijaće se voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom, dok će se saobraćaj u smeru Niš – Beograd odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom, kao i preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera (Beograd-Niš).

Auto-put E-75, petlja “Niš Jug” zatvorena do 15.1 oktobra zbog radova na rekonstrukciji kolovoza.

Alternativni putni pravac iz pravca Beograda prema Nišu je državni put

I A
reda broj 4, petlja “Niš Sever”. Iz Vranja saobraćaj se preusmerava na petlju “Merošina” i na petlju “Niš Sever”.

Auto-put E-75, petlja “Ražanj”, do 9. oktobra radovi na zameni habajućeg sloja asfalta. U toku izvođenja radova petlja “Ražanj” će biti zatvorena za uključenje i isključenje sa auto-puta. Alternativni putni pravac iz pravca Beograda je petlja Pojate, a iz pravca Niša petlja Aleksinački rudnici.

Zbog održavanja sportske manifestacije doći će do obustave saobraćaja na sledećim putnim pravcima:

– Na državnom putu

II A
reda broj 208 na deonici Vrnjci – Goč (km 5+844 do km 16+844), 04.10.2020. godine u periodu od 07.30 do 17 časova, i

– Na državnom putu

II A
reda broj 207 na deonici Boturići – Vitkovo (km 40+321 do km 50+160 04.10.2020. godine u periodu od 7 do 16.30 časova.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.05 časova, na graničnim prelazima nema zadržavanja.