in

Vesić: Grad Beograd prodao zemljište za 481 milion dinara

Kako je naveo, tačna cena po kojoj je kupljeno to zemljište je 481.330.341 dinara.

“Zemljište u Ulici majora Zorana Radosavljevića nalazi se neposredno ispred Batajničke petlje sa novom obilaznicom oko Beograda. Lokacija je obuhvaćena Planom detaljne regulacije privredne zone ‘Gornji Zemun’ – zone 3 i 4, i zemljište se nalazi u površinama ostalih namena planiranim za izgradnju objekata u privrednoj zoni”, rekao je Vesić.

Dodao je da je ta prodaja dokaz da se i pored ekonomskog poremećaja u Evropi izazvanog epidemijom virusa korona u Beograd i dalje investira.

Vrednost građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Beograda koje je otuđeno od početka ove godine iznosi 4.297.035.289 dinara ili 36,6 miliona evra, saopštio je Grad Beorad.

Taj iznos, kako se dodaje, postignut je na javnim nadmetanjima koja je za račun Grada Beograda sprovela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

U sedam postupaka javnog nadmetanja otuđeno je 10 pojedinačnih građevinskih parcela ukupne površine 100.227 kvadratnih metara.

Pored toga, budžet grada prihoduje dodatna sredstva od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, koja se investitorima obračunavaju u postupku pribavljanja građevinske dozvole.