in

Od pandemije – begom u galerije (AUDIO)

Galerija Matice Srpske je nakon nekog vremena adaptacije enterijera ponovo otvorena za posetioce izložbom radova Matrica, Monologija Danila Vuksanovića.

Muzej Vojvodine nastavlja sa edukativnim izložbama na temu postavke obuće iz svoje etnološke zbirke a u Muzeju savremene umetnosti traje postavka umetničkih priča o prinudnom radu u vremenu nacističke okupacije.

U Galeriji ogranka SANU, u Platoneumu, izložba “Izobilje vode” mlade novosadske grafičarke Lidije Krnjajić.

O njenom radu govori Danilo Vuksanović ističući da je njen grafički rad tako ukomponovan da dobija sve elemente slike. “Još jedan element njenog rada je zanimljiv kaže, a to su male skice ili crteži nastali na ručno rađenom papiru, tako da je ona ovom izložbom u tri različite tehnike kako razmišlja o određenoj temi.

U pozorišnom foajeu SNP su izloženi pozorišni plakati Radule Boškovića tokom 4 decenije istorije ovog pozorišta.

“Od njega se očekivalo da kreativno umetnički reši plakat” rekao je teatrolog Aleksandar Milosavljević. A on je na jedan vešt način uspevao da sve brojne primedbe umetničkih ansambala uvaži i poveže u svoj kreativni izraz.

“Taktilni dijalozi” naziv je izložbe novih radova Ane Vrtačnik postavljenih u galeriji likovnih umetnika Vojvodine a samo par koraka dalje, anpasan, izlog galerije “Na štrafti” i terakote Sanje Radusin.