in

Prvi sastanak Organizacionog odbora Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu

Sastanku su prisustvovali Pokrajinski sekretar za omladinu i sport, Dane Basta, Ognjen Cvetićanin, član gradskog veća za omladinu i sport, Zdravko Jelušić, član gradskog veća za komunalne poslove, Radomir Pavlović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije, potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije, Dušan Gojić, Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a, Siniša Jokić, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada, te predstavnici javno-komunalnih preduzeća u Novom Sadu, koja će biti zadužena da gradske službe u periodu trke rade u skladu sa organizacijom prvenstva.

Takođe, Turistička organizacija Novog Sada istakla je ovaj događaj kao veoma značajan za promociju Novog Sada na turističkoj mapi Evrope, koji treba posetiti baš u periodu trke.

“Biti na čelu Biciklističkog saveza Srbije u momentu kada nas očekuje Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, velika je čast i odgovornost. Trudiću se da svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom doprinesem da događaj bude održan na visokom nivou, ali ipak najveći deo posla, obaviće Novi Sad, odnosno mladi ljudi poput Nemanje Vajsa.Takođe, predlog je da u toku šampionata bude organizovan kamp mladih sportista u organizaciji Evropske federacije i grada Novog Sada gde bi se deca iz drugih zemalja, mahom nerazvijenih evropskih, na najbolji način upoznala sa Novom Sadom. Kako će to biti organizovano biće poznato u narednom periodu”, rekao je Radomir Pavlović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije

Novosadski volonterski servis otvoriće prijave za volontere koje će važiti za celu Vojvodinu, a za one koji nisu iz Novog Sada, biće obezbeđen besplatan smeštaj u Studentskom Centru Novi Sad.

Time će se realizovati i ideja o tome da događaj ima i edukativan karakter.

U narednom periodu biće obavljene dodatne, neophodne provere staza, a tehnička poseta Evropske delegacije zakazana je za 25. april.

Očekuje se jedinstven prenos sportskog događaja zbog specifičnosti Petrovaradinske tvrđave na kojoj će celokupna trka biti održana, što je za ovakav šampionat novina i velik izazov za organizatore.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu održaće se prvi put u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, u periodu od 12 do 15 avgusta, a prenos biti emitovan uživo na Eurosportu.

Očekuje se prisustvo više od 500 mauntin-bajkera iz 44 evropske zemlje.