in

Vučević: Belivukov klan nije nastao sam od sebe

On je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, na pitanje da li se plaši za svoj život, a povodom informacija da je i on bio bio meta prisluškivanja i praćenja rekao da se ne plaši, jer ne radi ništa što nije u interesu građana i ništa što je nezakonito a ceo intervju okačio je i na svom instagram nalogu.

Vučević je rekao da ono što se mora utvrditi, ko je smeo da prišluškuje predsednika, pod čijom naredbom, šta su radile druge službe, ko je naredio da se prisluškuje porodica predsednika, ko se usudio da Belivuku da zaštitu i potporu koju je imao i formalnu i neformalnu. Oni nisu napravljeni sami od sebe, oni su napravljeni sistemski i ozbiljno- naglasio je Vučević i istakao da je posebno iritantno da neko ko se predstavlja kao velikosrpski navijač, ide u Crnu Goru da pomaže nekome ko govori o velikosrpskoj hegemoniji i ugrožavanju Crne Gore.

“Pre svega to je pitanje povezanosti kavačkog klana sa određenim političkim strukturama. Da li je ista državna struktura koja je pomagala klanu i bila povezana i sa prisluškivanjem predsednika ali i praćenja njegovog starijeg sina Danila. Onda dolazimo do kulminacije da je nekoliko stotina specijalaca moralo da obezbeđuje otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji. Upravo ta pitanja zaslužuju odgovore i na ta pitanja mi moramo da dobijemo odgovore”, rekao je gradonačelnik Novog Sada.

“Srbija mora da izbaci sve te bande iz koje god države da su došle i da se oni vrate u svoje matične države – zaključio je on.