in

AKTUELNO: Od koronavirusa 107 obolelih, dvoje preminulih

BEOGRAD –

U Srbiji 107 novoobolelih od koronavirusa, testirana 4.751 osoba, još dve osobe su preminule. Na respiratorima je 20 pacijenata. Od ukupnog broja 107 novozaraženih, u poslednja 24 časa čak 55 osoba, odnosno više od polovine od ukupnog broja je iz Beograda, saznaje Tanjug. Sledeći grad po broju zaraženih je Novi Sad sa pet i Bujanovac sa tri novozaražena, dok u svim drugim gradovima i opštinama broj novozaraženih u poslednja 24 sata ne prelazi dva.

Iz kriznog štaba upozoravaju da ovakvi brojevi upozoravaju da je veoma važno da građani Beograda maksimalno poštuju zaštitne mere, posebno kada je reč o nošenju maski u gradskom prevozu, u prodavnicama, tržnim centrima, u svakom zatvorenom prostoru. Ovu su mere koje su dovele do povoljne epidemiološke situacije koja međutim može lako biti narušena, ukoliko popustimo sa njihovim poštovanjem.

Upravo zato Krizni štab apeluje na sve građane Beograda da budu odgovorni, da se pridržavaju zaštitnih mera i da vode računa o sebi i drugima, jer svako opuštanje može dovesti do značajnog pogoršavanja epidemiološke situacije.

opsta, bolnica, subotica, kovid, koronavirus

Od početka epidemije u Srbiji je zaraženo 33.842 osobe, od kojih su 753 preminule. Do danas je testirano 1.151.790 osoba.

12.34 – Na kovid odeljenjima u Čačku tri pacijenta

Na svim odeljenjima Opšte bolnice Čačak koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovana su tri pacijenta. U protekla 24 časa otpuštena su dva pacijenta.

09.18 – Kisić: Izuzetno povoljna situacija, ne smemo da dozvolimo širenje infekcije

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić izjavila je danas je da je epidemiološka situacija u Srbiji izuzetno povoljna u poređenju s drugim zemljama regiona i Evrope, ali je upozorila da predstoji zimski period, kada je sezona i drugih respiratornih infekcija.