in

Bokserima Zvezde prvi “večiti” derbi posle 26 godina

U prisusustvu brojnih bokserskih legendi na čelu sa Tadijom Kačarom, kao i predsednika OKS Božidara Maljkovića i člana MOK-a Nenada Lalatovića, viđene su sjajne borbe kao dokaz da se boks vratio na veliku scenu.

Pobede za Zvezdu ostvarili su Nemanja Gavrilović (60 kg), Nenad Jovanović (64 kg), Damijan Grmuša (69 kg), Sandro Poletan (75 kg) i Milosav Savić (91 kg), a za Partizan Omer Ahmetović (52 kg), Strahinja Karabegović (69 kg), Saša Milovac (81 kg) i Dušan Veletić (91+ kg).

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio je da je prezadovoljan spektaklom koji su prirediili bokseri Crvene zvezde i Partizana na Trgu Republike i najavio nove akcije u cilju promocije plemenite veštine.

“Prezadovoljan sam kako je sve proteklo. Srbi vole boks. Okupili smo odlične borce iz cele Srbije, koji su zaista ostavili srce na Trgu Republike. Idemo dalje, sve za dobrobit srpskog boksa. Učinićemo sve da ukoliko epidemiološka situacija i vreme dozvoli, do kraja godine organizujemo još nekoliko promotivnih bokserskih spektakla”, istakao je Borovčanin.

Ova dešavanja su uvod u 2021. godinu, kada će Beograd u novembru biti domaćin Svetskog seniorskog prvenstva u boksu.